Новини - България

Осем оздравели от COVID-19 у нас
Прочетена: 87 пъти

21 са потвърдените случаи на коронавирус в България в рамките на днешния ден. Така общият брой става 264 души. Това обяви на редовния следобеден брифинг началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и Националния оператвен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Два от случаите са в два нови града - Кърджали и Хасково. Останалите диагностицирани днес са разпределени по следния начин: София-14, Смолян - 2, Плевен - 1, Велико Търново - 1 и Варна -1. В столицата има регистрирани случи и в още две болници - Пета градска болница с 5 случая и Инфекциозна блница с 1 случай.

 

Двама български военнослужещи зад граница са също сред заразените и се транспортират към България. Единият е бил в Косово, а другият в Румъния

 

Изписани като оздравели с две отрицателни проби са общо 8 души. Очаква се утре да бъде изписан още един, съобщи проф. Мутафчийски.

 

На въпрос за затрудненията за пътуване извън градовете и струпването на колони от превозни средства на обособените контролно-пропускателни пунктове Мутафчийски каза:

 

"По-добре е да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони с изнасящи трупове. По-ясно от това не мога да го кажа."

Коментари

април 2020

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития