Новини - България

Организират 14-дневен семинар за лекари в САЩ
Прочетена: 219 пъти

От 7 до 21 април 2019 г. ще се проведе бизнес – семинар за лекари в САЩ на тема "Взаимодействие на болничната администрация с военната база, разположена на нейна територия. Мениджмънт на здравното заведение".

 

Организатори на събитието са Атлантическият клуб в България, Българският лекарски   съюз и Университетът  и  общината на гр. Джаксънвил, Флорида, САЩ. Почетният директор на проекта е основателят и президент на Атлантическия клуб в България Соломон Паси. В бизнес семинара могат да участват представители  на  Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз и Български фармацевтичен съюз. Той е предназначен за ръководните екипи на болнични заведения, клиники и кабинети, представители на финансови  институции и дружества, работещи в сферата на здравеопазването.

 

Бизнес-семинарът се организира  с цел запознаване на ръководителите на болнични заведения, отделни техни звена и самостоятелни структури със специфичните изисквания към тях при новите геополитически условия и военно-стратегически приоритети и започналия вече процес на предислокация на американски военни съоръжения на територията на новоприетите страни–членки на НАТО от Централна и Източна Европа. Това е четвъртият поред семинар за представителите  на българската медицина и третият с “атлантическа ориентация“.

 

Като част от програмата, на 12 април, е предвидено посещение в кметството на Джаксънвил с встъпителна лекция на Джон Кресимбени – общински съветник и председател на бюджетната комисия на общината, запознаване с финансирането на общинските здравни заведения и работна дискусия. След това е предвидено посещение във военноморската и военновъздушна база MAYPORT AIR NAVAL STATION, на общинската болница UF HEALTH– JACKSONVILLE  и университетския изследователски център UF HEALTH PROTON THERAPY INSTITUTE.

 

Изборът на град Джаксънвил, Флорида, за провеждане на семинара е заради това, че в района се намират няколко действащи военни бази с персонал от над 20 хиляди души и освен военноморската болница, обслужваща непосредствено личния състав на базите, останалите медицински заведения в района работят координирано с военните си колеги. Друга причина за избора на Флорида за място на провеждане на семинара е фактът, че Флорида е щата с най-много болнични заведения на глава от населението в САЩ.

 

През останалите дни от посещението в Щатите за медиците ще бъдат организирани екскурзии на емблематични места в Ню Йорк, Вашингтон,  Бъфало,  Чикаго, Джаксънвил,  Маями,  Лас Вегас,  Сан Диего, Лос Анджелис,  Сан Франциско.

 

Желаещите да участват в бизнес-семинара трябва да заплатят такса участие в размер на 4280 лв., в която са включени визови услуги, самолетни билети (междуконтинентални и вътрешни полети в САЩ), летищни такси и ттрансфери, застраховки, пълен пансион в двойна стая в луксозни хотели в Ню Йорк, Вашингтон,  Бъфало,  Джаксънвил, Маями, Лас Вегас,  Лос Анджелис и Сан Франциско, входни билети за всички обекти, включени в програмата, водачи и превод на лекциите и срещите.

 

Пълната информация относно програмата, необходимите документи и плащания са публикувани на сайта на БЛС.

Коментари

юни 2019

ПВСЧПСН
     

Събития