Събития -

март 2019

ПВСЧПСН
    
22 март
Петък
Обявяват резултатите от Националната класация "Най-добрите болници"
хотел „Интерконтинентал“
гр. София
15:49 - 16:49 ч.

На 25.03.2019 г., понеделник, от 17:00 ч. в хотел „Интерконтинентал“ в София ще бъдат обявени резултатите от Националната класация „Най-добрите болници“. Тя се организира от Investor Media Group и Българска болнична асоциация (ББА).

 

Класацията ще отличи най-добрите лечебни заведения в страната в 7 различни медицински специалности – Акушерство и Гинекология, Кардиология, Онкология, Хирургия, Педиатрия, УНГ, Ортопедия. За участие в класацията са поканени всички 346 болници в България, като тя обхваща всички структуроопределящи лечебни заведения за болнична помощ и всички заявили желание да се включат в нея, разделени в 7-те статистически региона на страната.

 

За целите на класацията е направено национално социологическо проучване сред пациенти, общопрактикуващи лекари и мениджъри на болници. Изследването е изготвено от международната компания за проучвания IQVIA. То оценява лечебните заведения по редица критерии, в т.ч. – технология, специализация, персонал и качество на услугите.

 

По време на събитието ще бъдат дадени отговори на въпросите: каква е оценката на пациенти, лекари и болнични мениджъри за услугите в здравеопазването в страната, кои са главните критерии при избор на лечебно заведение и каква е информираността на пациентите относно провежданото им лечение. Ще бъдат представени и данни за това каква част от болниците в България използват иновативни процедури и технологии при лечението, какво е удовлетворението на пациентите при хоспитализация в частни и държавни болници и каква част от тях получават информация за правата си.

 

След представяне на изводите от проучването ще се състои дебат за конкурентоспособността на болниците и качеството на здравните услуги в България, в който ще участват мениджъри на болници, лекари и представители на технологични и фармацевтични компании в сферата на здравеопазването. Модератор на дебата ще бъде Националният консултант по кардиология проф. Иво Петров. 

 

Институционален партньор на класацията е Министерството на здравеопазването, а медийни партньори са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Puls.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR.