Новини - България

Обявиха грипна епидемия в общините Дупница и Сапарева баня
Прочетена: 35 пъти
Снимка: Pixabay.com

РЗИ - Кюстендил обявява грипна епидемия на територията на общините Дупница и Спарева баня от днес, 21.01.2020 г., съобщават от здравно министерство. Връчено е предписание на началника на Регионално управление на образованието дните от 21 до 27 януари да бъдат обявени за неучебни дни на територията на двете общини.

 

До второ нареждане в двете общини се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

 

От днес предепидемична обстановка е обявена на територията на област Монтана. На територията на област Монтана се ограничават масовите и обществени мероприятие, както и организирането на мероприятия в детските и учебни заведения. Ограничават се свижданиятa в лечебните заведения.

 

Противоепидемични мерки се въвеждат от днес и в Пловдивска област. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции, както и провеждането на профилактични имунизации.

Коментари

септември 2020

ПВСЧПСН
 
    

Събития

Няма събития