Новини - България

Общинските болници подкрепиха някои идеи на БСП за здравеопазването
Прочетена: 49 пъти
Снимка: БСП

Сдружението на общинските болници (СОББ) е удовлетворено от разговорите с лидера на БСП Корнелия Нинова и членове на националния съвет на лявата партия. Това заяви председателят на организацията д-р Неделчо Тотев след среща в централата на БСП, на която са били обсъдени идеите за промени в здравеопазването, включени в програмния документ "Визия за България".  

 

По думите на д-р Тотев срещата е била полезна и на нея са били представени рационални предложения, които биха могли да бъдат приложени и да доведат до нещо по-съдържателно и по-добро.

 

"С доста неща, залегнали във "Визия за България", сме съгласни. Готови сме, с изготвената от нас технология, в продължение на 6 години, да подпомогнем изпълването със съдържание и конкретика предложените от левицата мерки. Можем да си бъдем взаимно полезни, така че здравеопазването да бъде обърнато изцяло към пациента и да донесе нужното удовлетворение на лекарите", каза председателят на СОББ.

 

Д-р Тотев припомни, че на протест, миналата година, общинските болници са заявили, че това е пределът на възможностите им да функционират. По думите му са обещани мерки, част от които са били взети, но реално нещата не са се променили.

 

"С палиативни мерки не се върши работа, когато пациентът е смъртно болен", обобщи ситуацията председателят на сдружението. 

 

"Представихме притесненията си от увеличаването на приходите чрез въвеждане на задължително здравно застраховане и другите предложения на управляващите. Кадровият проблем е огромен и сякаш никой не го разбира и не вижда лавината, която е надвиснала над всички. Въпрос на година е, може би, пенсионерите, които крепят системата, да излязат от нея и тогава всички ще сме изправени пред необходимостта отнякъде да бъдат внесени медицински кадри", каза още д-р Неделчо Тотев.

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития