Събития -

май 2019

ПВСЧПСН
  
  
14 май
Вторник
Обществен дебат за Европейски избори 2019 на тема: „Здравеопазването като общоевропейски и национален приоритет“
гр. София
гр. София
10:00 - 12:00 ч.

На 14.05.2019 г., вторник, от 10:00 ч. в „Домът на Европа“ в сградата на Представителството на Европейската комисия в България (ул. „Г. С. Раковски“ №124) Национална пациентска организация ще реализира Обществен дебат за Европейски избори 2019 на тема: „Здравеопазването като общоевропейски и национален приоритет“.

 

В рамките на събитието ще бъдат засегнати темите: „Ролята на Европа за опазване здравето на европейците и стабилността на здравните системи“ и „Здравеопазването в България – пътят към достигане на европейско качество в здравеопазването“, като официален гост ще бъде г-н Филип Домански, представител на Европейската комисия, Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“.

 

В контекста на горепосочените теми ще бъдат коментирани и данните от излезлия в края на февруари тази година Доклад за България за 2019 г. от Европейския семестър, в който за пореден път се очертават редица проблеми в сектора на здравеопазването в страната ни.

 

За участие в събитието е изпратена официална покана до централите на следните политически партии и сформирования – ПП ГЕРБ, Българска социалистическа партия, ДПС, Коалиция „Демократична България“, Политическа партия „ВОЛЯ” и ПП ВМРО.

 

Целта на събитието е на дискусионен принцип да бъдат поставени конкретни въпроси по актуални теми, като всеки участник ще има възможността да покаже позицията и политиката, която смята да застъпи неговата политическа партия в Европейския парламент.

 

Модератор: д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация.