Новини - България

НЗОК стартира мобилно приложение за обратна връзка с гражданите
Прочетена: 62 пъти

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е подготвила мобилно приложение, което предоставя възможност за бърз и лесен достъп до институционална информация, чрез специални нотификационни съобщения на телефоните на всеки, който го е инсталирал.

 

Чрез рубрика ОБРАТНА ВРЪЗКА на мобилното приложение гражданите могат да изразяват мнението си за получените от тях здравни услуги в извънболничната, болничната и денталната помощ, както и в аптеките. Приложението е удобно за ползване и не ангажира потребителите със споделяне на лични данни или данни за лечебното заведение, към което са се обърнали за преглед, изследвания, лечение и т.н. Анкетата може да се попълни дори и в метрото, в автобуса – след като пациентът излезе от контакт с лечебното заведение.

 

Мобилното приложение може да бъде инсталирано по следните начини:

 

1. За потребители с операционна система Android, като се изпише „НЗОК“ в поле Търсене в Google Play или чрез QR код, който можете да видите ТУК.

2. За потребители с операционнасистема iOS - в App Store или чрез QR код, който можете да видите ТУК.

 

В момента приложението е в тестови режим и предстои да заработи в началото на следващата седмица.

 

Обратната връзка с гражданите е от особена важност за НЗОК в стремежа й да подобри качеството на предоставяните здравни дейности. Приложението ще даде възможност да се покажат проблемните места при оказване на медицинска помощ и да се предприемат необходимите мерки за тяхното коригиране.

Коментари

октомври 2020

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития