Новини - България

НЗОК ще съдейства за облекчаване на процедурата по кандидатстване за лечение
Прочетена: 81 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Необходими са спешни промени в нормативната уредба, регламентираща достъпа до неразрешени за употреба в Република България лекарствени продукти.

Необходимо е да бъде улеснен пътят на пациентите за кандидатстване пред НЗОК за тези лекарствени продукти, както и за лечение в чужбина.

Необходимо е да се извърши промяна в декларациите за дарителски сметки, попълвани от родителите, при кандидатстване пред НЗОК за ползване на обществен ресурс.

 

Около това се обединиха на среща днес управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Дечо Дечев и представители на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Двете страни дискутираха проблеми, откроили се в процеса на лечението на малката Мими, които касаят лечението на всички деца с такива заболявания.

 

На срещата е потвърдено, че родителите могат да подават молби за лечение в чужбина с непълна документация, която в процеса на разглеждане ще се допълва по служебен път от лечебното заведение за болнична помощ или от родителите.

 

От Сдружението обърнаха внимание за трудности при подаване на документите, както и посочиха конкретни случаи, в които са получавали противоречива информация от страна на институцията.

 

Националната здравноосигурителна каса пое ангажимент в срок до 3 юли 2019 г. да изпрати в писмен вид до министъра на здравеопазването предложения за спешни промени в Наредбите на Министерството на здравеопазването.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития