Новини - България

Нутрициолог се присъединява към екипа на Медицински център „Майчин дом“
Прочетена: 37 пъти
Снимка: Медицински център „Майчин дом“

Екатерина Башур – нутрициолог и специалист по хранене се присъединява към екипа на Медицински център „Майчин дом“, съобщават от лечебното заведение. Консултациите ще бъдат веднъж в седмицата (всеки четвъртък преди обед) и ще имат за цел да помагат на пациентите на Медицинския център за майчино и детско здраве в правилното хранене. Успоредно с индивидуалните консултации, нутрициологът Екатерина Башур стартира и програмата „Супер бебе“, в която жените ще имат възможността да научат за правилното хранене преди и по време на бременността.

 

Начинът на хранене и физическата активност са едни от факторите при голяма част от заболяванията, които обезпокояват дамите от всички възрасти. Тези фактори влияят и на хормоните, на правилното развитие, на редица други хронични заболявания. Добрият хранителен режим има отношение към бременността като състояние, в което жените трябва да бъдат особено внимателни, тъй като развитието на бебето зависи и от приема и набавянето на достатъчно витамини, минерали и полезни вещества.

 

Интересът към науката за храненето  на Екатерина Башур е повече от 15 години, като през това време тя успява да натрупа богат опит извън пределите на България. С консултациите си в Медицинския център „Майчин дом“ специалистът иска да повдигне въпроса за здравословното хранене и неговото влияние върху майчиното и детското здраве.

 

Коя е Екатерина Башур?

 

Тя завършва най-голямата школа за холистично здравословно хранене в света – Института за Интегрирано Хранене в Ню Йорк, САЩ като нутриционист, специалист – консултант по хранене.

 

По време на следването си изучава повече от 100 различни диетични теории, включително аюрведично хранене, безглутенова диета, суровоядство, вегетарианство и много други. Нейни преподаватели са били едни от най-известните и изтъкнати специалисти в областта като Дж. Розентал, Дипак Чопра, Дейвид Катц и много други.

 

Подходът й е индивидуален и холистичен, като във всеки конкретен случай се дават препоръки не само на базата на хранителните навици на пациента, но и на начина на живот, физическа активност, отношения с близки, семейство, кариера, духовна практика и всичко онова, което съставя живота на всеки човек.

Коментари

октомври 2020

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития