Новини - В медиите

Нова ТВ: Слепи по документи карат луксозни коли в Плевенско
Прочетена: 135 пъти
Снимка: Стоп кадър - Нова телевизия

Слепи по документи карат луксозни коли в Плевенско. Двама братя от Долни Дъбник шофират, а притежават ТЕЛК за слепота и 100% чужда помощ, показва разследване на Нова телевизия. Братята се казват Горан Станев и Станьо Маринов и са известни на правосъдието и отпреди. Въпреки че по документи са слепи, имат влезли в сила актове и присъди за шофиране на автомобил без шофьорски книжки. А свидетелство за правоуправление нямат заради диагнозите си.

 

„Не твърдим, че документите им са фалшиви. Има си разследващи органи, сезирали сме плевенската полиция, отдел "Икономическа полиция", спецпрокуратурата работи по този случая. Според кадрите обаче тези хора не се нуждаят от 100% чужда помощ. Имат някакво заболяване, но не е такова”, коментира репортерът Тина Ивайлова и добавя: „Автомобилите са на тяхно име. Имат много съставени актове”.

 

Лекарите от ТЕЛК-Плевен, които са преценили, че братята са незрящи и не могат без асистент, твърдят че са сложили подписите си под становището за Горан Станев заради решение на Административния съд в София. Експертизата на медиците е била друга, но Горан е обжалвал решението им, след което съдът се е произнесъл в полза на жалващият се, разказват медиците.

 

"Бяхме възмутени от решението на съда, но сме длъжни да го изпълним", разказва един от лекарите.

Коментари

август 2019

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития