Новини - България

Нефролози от ВМА преглеждат безплатно в Световния бъбречен ден – 14 март
Прочетена: 37 пъти
Снимка: ВМА

Нефролозите от Военномедицинска академия (ВМА) ще консултират безплатно в Световен бъбречен ден – 14 март 2019 г., съобщават от лечебното заведение. Вратите на Клиниката по нефрология ще бъдат отворени за пациенти, които искат да си направят профилактичен преглед, от 9 до 12 часа.

 

Направление от личния лекар не е необходимо. Прегледите в клиниката обаче ще се извършват само след предварително записване на тел. 02/922 51 73, между 12 и 14 часа. 

 

Бъбречни проблеми има всеки осми българин, сочи тревожната статистика. Коварното при тези заболявания е, че дълго време могат да се развиват без симптоми, докато не настъпят сериозни усложнения. Затова препоръката към пациентите е редовно да си правят изследвания и профилактично да търсят консултация със специалист.  

 

Световният бъбречен ден се отбелязва от 2006 г. насам, като през 2019 г. глобалната кампания е под надслов: „Здрави бъбреци за всеки и навсякъде”. Акцент е превенцията на хроничната бъбречна недостатъчност, която причинява смъртта на 2.4 млн. души всяка година.

Коментари

август 2019

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития