Галерия - Видео

НАП въведе платформа за жестов превод
Прочетена: 101 пъти

Националната агенция по приходите (НАП) въведе видео жестов превод, чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите си за хора с увреден слух.

 

Така се дава възможност на хората с увреден слух да  подобрят комуникацията си със служителите в салоните за обслужване на клиенти, които са обозначени със стикери. Осигурява се достъп до жестов превод в момента на посещението им на гишето. С помощта на таблети  се осъществява видео и гласова връзка с кол центъра за превод. По този начин  служителите на НАП могат да чуват превода, а клиентът с увреден слух да вижда преводача на екран. Комуникацията ще се осъществява в реално време с помощта на квалифицирани жестови преводачи. Очаква се нововъведението значително да подобри обслужването на хората, за които жестовият език е основна форма на комуникация.

 

„Независимо, че главният ни фокус остават електронните комуникации и е-услугите, продължаваме да усъвършенстваме взаимодействието „лице в лице“ в офисите на НАП. За нас е важно да осигурим равен достъп и качествена услуга за хората с увреден слух“, каза по повод нововъведението директорът на дирекция „Обслужване“ в НАП Боряна Георгиева.

 

Вижте във видеото как глухите хора ще си общуват със служителите на НАП!

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития