Новини - България

Нана Гладуиш: Страшно много ме обидиха думите на здравния министър
Прочетена: 342 пъти
Снимка: Стоп кадър - Нова телевизия

„Страшно много ме обидиха думите на здравния министър. Аз тук съм в качеството си на пациент, както и на представител на пациентска организация „Една от 8” – фондацията, която създадох преди четири години за жени с рак на гърдата. Аз и моето семейство сме инвестирали стотици хиляди левове – има си счетоводство и всеки може да отиде и провери. И след всичко, което ние сме направили, някой да ме обвини мен или някой друг, разбира се, аз не казвам, че е конкретно към мен, но нека да ги назове министър Ананиев тези, зад които стоят някакви корпоративни интереси. На мен никога в живота ми никой не ми е дал нито една стотинка да кажа или да направя нещо.“

 

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България” Нана Гладуиш от Фондация "Една от 8" по повод твърдението на здравния миистър, че корпоративни интереси стоят зад протеста срещу мораториума върху това здравната каса да плаща за новите медикаменти през 2018 г.

 

„По скоро аз се питам кой се опитва да манипулира нас – пациентите? Някакви хора се опитват да ни манипулират само и само да излезе някаква тяхна сметка. Даже не знам дали това е сметката на бюджета“, каза тя.

 

Нана Гладуиш коментира и изказване на министъра на здравеопазването в правителството на Сергей Станишев проф. Радослав Гайдарски:

 

„Проф. Гайдарски преди няколко дни го слушам как след 10 години тези терапии щели да струват 5 лв. Аз нямам 10 години, проф. Гайдарски! Или поне не мога да разчитам на това, че след 10 години ще съм жива, за да мога да си купя лекарството за 5 лв. вместо за 5000.“

Коментари