Галерия - Фото

Наградиха медиците от военната мисия в Мали
Прочетена: 58 пъти
Снимки: ВМА

21-вият военномедицински екип се завърна след успешна мисия в Мали с отлична оценка за представянето си, съобщават от Военномедицинска академия (ВМА).

 

Преди седмица те предадоха символично щафетата на техни колеги, които в следващите 4 месеца ще подсигуряват Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

 

„Радвам се, че завърнахте живи и здрави. Благодаря ви за успешната мисия, изпълнена с чест и достойнство. За пореден път отзивите за представянето на нашите специалисти там са отлични”, заяви началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски при посрещането на екипа.

 

Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

 

За високи постижения в службата и изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка, бригаден генерал Валентин Кръстев, началник на щаба на Съвместното командване на силите, връчи на медицинските специалисти награди от името на министъра на отбраната.

Коментари

септември 2020

ПВСЧПСН
 
    

Събития