Новини - България

Министър Николай Петров: Към застрашените болници ще се подхожда индивидуално
Прочетена: 510 пъти

Болницата във Враца е получила субсидията си за спешност за 2 месеца в размер на 50-100 хил. лв., както и 300 хил. лв помощ от Министерството на здравеопазването, поради кризисната ситуация в лечебното заведение. Това съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, който откри годишната конференция "Иновации и добри практики в здравния сектор" на в. „Капитал“.

 

Днес зам.-министър Лидия Нейчева провежда среща с представители на болницата, като целта на разговорите е да се намери решение за изход от проблемите.

 

Има и други застрашени болници в страната. Те са представени на парламентарната здравна комисия в справка, изготвена преди месеци, обясни министърът. Към техните проблеми ще се подхожда индивидуално, след проверка от екип ристи и икономисти, посочи той. По думите му там, където се докажат нарушения, ще бъдат освобождавани директори на лечебни заведения. Като пример министър Петров посочи болницата в Ловеч, където медиците не са получавали заплата от месец февруари, а в същото време през март и април директорът е увеличил възнагражденията с 40-50%.

Коментари

януари 2019

ПВСЧПСН
 
   

Събития