Новини - България

Милка Василева: Искаме нов модел на системата с ясни роли и удовлетворяващо заплащане
Прочетена: 178 пъти
Снимка: Redmedia

"Много трудно е да се коментират в детайли предложенията на министър Кирил Ананиев, защото все още не сме видели конкретни документи с ясно съдържание. Промени в здравната система означава едно, а промени в здравноосигурителния модел - друго. Ние смятаме, че трябва да има промяна в модела, с ясно определени роли на здравните специалисти и удовлетворяващо заплащане".

 

Това коментира пред Redmedia председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) Милка Василева в навечерието на дискусионната Кръгла маса, организирана от Министерството на здравеопазването.

 

По нейните думи, от това, което се коментира в публичното пространство до този момент не могат да се правят генерални изводи, но за съжаление не се чува нищо по такива съществени теми като драстичния недостиг на медицински сестри, акушерки и други професионалисти по здравни грижи, нито за намирането на ясни механизми за достойно заплащане на техния труд.

 

"Известно е,че клиничните пътеки са недофинансирани, известно е, че трябва да се промени начина на финансиране на системата. Нашето мнение е, че тези въпроси трява да се огледат много внимателно, за да не се допуснат грешни стъпки и грешни решения", када Милка Василева. 

  

Невена ПОПОВА

Коментари

юни 2019

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития