Новини - България

Медицински специалисти готвят блокада на Министерски съвет
Прочетена: 71 пъти
Снимка: архив

Пълна блокада пред Министерския съвет готвят медицински специалисти от цялата страна. Националният протест ще се проведе на 11 септември в София. Това стана ясно на протест в Стара Загора в подкрепа на уволнената медицинска сестра Мая Илиева, съобщи dariknews.bg.

 

Протестът бе под надслов “Не на страха”, а Мая Илиева присъства, за да благодари за подкрепата на своите колеги. Пред тях тя заяви, че трябва да бъде регистриран синдикат на медицинските специалисти. Според сестрите в Стара Загора, уволнението на Мая Илиева е грубо погазване на правата на човека, а целта на протеста бе тя да бъде върната на досегашната си работа, където има 12-годишен стаж.

 

“Трябва да можем да отстояваме сами своите искания, без да се плашим от работодателите, които си позволяват да не се съобразяват с българските закони, въпреки че живеем в правова държава. Искрено се надявам все повече хора да повярват в нашата кауза и да разберат, че тя не е само за заплати. Ние се борим за едно по-качествено здравеопазване”, каза Мая Илиева в Стара Загора.

 

Мая Илиева беше уволнена дисциплинарно от "Аджъбадем Сити клиник Токуда" защото е снимала в операционна, докато колегите й са реанимирали пациент. Илиева потвърди случая, но заяви, че тя самата не е имала какво да направи точно в този момент, затова е снимала условията, при които работят колегите й. Тя заяви, че истинската причина за уволнението й е в организираните от нея протести и обвини вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов, че й се е обадил и е казал „да си затваря голямата уста, защото лично ще се погрижи да не работи повече в „Токуда“.

Коментари

август 2020

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития