Новини - България

Медици от Враца замеряха с яйца зам.-министър Жени Начева
Прочетена: 227 пъти
Снимка: Стоп кадър - БНТ

Недоволни медици от болницата  във Враца днес хвърляха яйца по заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, която дойде в лечебното заведение, за да представи новия директор, предаде БНТ. Другата цел на визитата на заместник-министъра бе да успокои персонала, че болницата няма да се затваря.

 

Работещите в нея обаче бяха категорични, ча кризата в лечебното заведение се задълбочава, тъй като лекари и сестри масово напускат работа. Така след като бяха затворени пет отделения, от седмица вече не работи и реанимацията, което прави невъзможна дейността на хирурзи, ортопеди и акушер-гинеколози.

 

От днес без лекар остана и спешното отделение, защото няма достатъчно медици, за да се направи график за дежурствата. От Министерството на здравеопазването (МЗ) за пореден път обещаха спешно решаване на проблемите на болницата, която има дългове за милиони и призоваха медиците да се върнат по работните си места.

 

"Предлагаме хората да се върнат на работа. Врачанска болница трябва да има и ще има. Обещахме ритмично получаване на разходите за персонал. До края на юни ще преодолеем забавянето в изплащането на заплатите. Днес болницата е получила средствата за персонал за февруари", увери Жени Начева.  

 

Припомняме, болницата във Враца е в критично състояние от няколко месеца. Въпреки оздравителния план, обявен от МЗ, промени няма и оцеляването на лечебното заведение продължава да бъде под въпрос.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

август 2018

ПВСЧПСН
  
  

Събития