Новини - България

Лекари ще мерят сили на тенис турнир под патронажа на Ананиев
Прочетена: 69 пъти

На 29 и 30 юни ще се проведе традиционния тенис турнир за лекари. Организатори на проявата са Български лекарски съюз (БЛС) и Национален ОББ тенис център. Тази година турнирът ще бъде и под патронажа на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщават от БЛС.БЛС се включи в инициативата като част от кампанията на съсловната организация срещу насилието над медици – „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание“,  #ПребориГнева. От БЛС добавят, че спорта е здраве и добър помощник за справяне със стреса и агресията.

 

"Нека заедно покажем, че Доброто заслужава уважение, допълнено от здрав дух в здраво тяло", казват от БЛС.Началото на спортното събитие е на 29 юни в 11:00 ч. на Национален ОББ тенис център (Борисова градина, до парк хотел Москва) в София. В рамките на събитието, също в 11:00 ч. на 29 юни ще се проведе и открит урок за придружители и деца. Полуфиналите ще се играят на 30 юни (неделя), а награждаването е с ориентировъчен час 14:00 ч.

Националният тенис център е най-голямата база  за този спорт у нас, разполагаща с 13 корта. На нея се провеждат много престижни прояви  от вътрешния и международен календар на тенис федерацията. Тук е и мястото, където водят подготовка повечето национални състезатели.
 

Коментари

ноември 2019

ПВСЧПСН
    
 

Събития

Няма събития