Събития -

ноември 2019

ПВСЧПСН
    
 
21 ноември
Четвъртък
Легенди на "Левски", лекари и журналисти мерят сили в мач срещу рака на простатата
Футболно игрище ДИТ
гр. София, кв.„Драгалевци“, бул.„Черни връх“ № 228
11:00 - 13:00 ч.

На 21.11.2019 г., четвъртък, от 11:00 ч., на закрито футболно игрище ДИТ (кв.„Драгалевци“, бул.„Черни връх“ № 228) ще се проведе футболен мач, който е част от информационна кампания „Заедно срещу рака на простатата“. Инициативата се организира от фармацевтична компания Астелас България и Българското урологично дружество в партньорство с ПФК "Левски".  Кампанията е по повод Световния месец за превенция на мъжкото здраве, който се отбелязва всяка година през ноември. 

 

Във футболния мач ще се включат сините легенди Димитър Телкийски, Христо Йовов, Станислав Ангелов, Дончо Донев, Захари Сираков, Христо Арангелов, Цветан Генков, Ангел Станков; представители на Българско урологично дружество; Българска асоциация на спортните журналисти и Астелас България.

 

Целта на кампанията е да фокусира общественото внимание върху рака на простатата – социалнозначимо заболяване, за което все още се говори твърде малко, а засяга все по-голяма част от мъжете над 50 г.  Лица на „Заедно срещу рака на простатата“ са старши треньорът на „Левски“ Петър Хубчев, неговият асистент Георги Донков, капитанът Живко Миланов и вратарят Милан Миятович.