Събития -

септември 2018

ПВСЧПСН
     
19 септември
Сряда
Кръгла маса „Съвременни аспекти в профилактиката и лечението на острите респираторни заболявания“
гр. София
гр. София
14:30 - 17:00 ч.

На 19.09.2018 г., сряда, от 14:30 ч. в зала Изток на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването ще се проведе кръгла маса на тема: „Съвременни аспекти в профилактиката и лечението на острите респираторни заболявания“. Организатор е Българското сдружение по иновативна медицина (БСИМ).

 

На форума ще бъдат обсъдени актуални данни от епидемиологичния надзор на острите респираторни заболявания у нас, европейските програми за превенция на сезонния грип и Националната програма за подобряване профилактиката на сезонния грип в България.

 

В кръглата маса ще участват: доц. д-р Лъчезар Иванов, заместник-председател на Комисията по здравеопазването към 44-тото Народно събрание, д-р Кремена Пармакова, главен експерт в дирекция „Здравен контрол“ в Министерство на здравеопазването, доц. Силвия Бино, консултант на Европейското бюро на СЗО, проф. д-р Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и проф. Нели Корсун, завеждащ Националната референтна лаборатория „Грип и остри респираторни заболявания”.

 

На събитието са поканени представители на държавните институции, на съсловните организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.