Събития -

декември 2018

ПВСЧПСН
     
      
12 декември
Сряда
Кръгла маса „Психиатрията в България – предизвикателства и перспективи”
Народно събрание
гр. София
14:30 - 16:30 ч.

На 12.12.2018 г., сряда, 14:30 ч. в зала Изток на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването ще се проведе кръгла маса на тема „Психиатрията в България – предизвикателства и перспективи”. Организатор е Националният център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

 

На форума ще бъде представен докладът на Европейската психиатрична асоциация относно психичноздравните грижи в България и процеса на реформа и ще бъдат обсъдени възможностите за повишаване на капацитета на специалистите от първичната извънболнична медицинска помощ в България за превенция и ранно откриване на психичноздравни проблеми.

 

В кръглата маса ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-ото Народно събрание, доц. д-р Христо Хинков, директор на НЦОЗА, проф. Дроздстой Стоянов, национален консултант по психиатрия и доц. Михаил Околийски от офиса на Световната здравна организация в България.

 

На събитието са поканени представители на отговорните държавни институции, съсловните организации в сферата на здравеопазването, професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.