Събития -

октомври 2018

ПВСЧПСН
    
31 октомври
Сряда
Kръгла маса "Постиженията в онкохематологията: от обричаща диагноза до нов живот"
Народно събрание
гр. София
14:30 - 16:10 ч.

На 31.10.2018 г., сряда, от 14:30 ч. в зала Изток на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването ще се проведе кръгла маса на тема: "Постиженията в онкохематологията: от обричаща диагноза до нов живот". Организатор е Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

 

На форума ще бъдат обсъдени актуални данни за злокачествените заболявания на кръвта, очакваните иновации в тази сфера и пътят на пациента. Ще бъде представено и проучване на ползите и разходите от прилагането на съвременна терапия при лечението на тази група заболявания.

 

В кръглата маса ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание, проф. д-р Жанет Грудева, национален консултант по клинична хематология, заместник-директор по диагностично-лечебната дейност и началник на Клиниката по клинична хематология към УМБАЛ „Св. Георги“- Пловдив, проф. д-р Добрин Константинов, национален консултант по детска хематология и онкология и трансплантология, председател на Българското медицинско дружество по детска хематология и онкология, проф. д-р Маргарита Генова, председател на Българско медицинско сдружение по хематология, проф. Генка Петрова, президент на Консорциума на Международната асоциация по фармакоикономика (ISPOR) за Централна и Източна Европа и ръководител на катедра към Фармацевтичния факултет на МУ-София, Деян Денев, директор на ARPharM и Пиринка Петрова, председател на Българско сдружение „Лимфом“.

 

На събитието са поканени представители на държавните институции, на съсловните организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.