Новини - България

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ организира благотворителен концерт в Деня на детето
Прочетена: 141 пъти

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ организира благотворителен концерт в Деня детето – 1 юни. Събитието е част от инициативите на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ за строителство на нов детски и онкохематологичен корпус. Концертът се провежда със съдействието на Община Пловдив. Той ще бъде на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ от 12:00 до 13:30 ч.

 

Празничната програма ще включва музикални изпълнения на млади таланти от детска вокална формация „Бамбини“ към Общински детски комплекс, Естрадно студио „Прима“, щатен танцов състав при АМТИИ, Академичният танцов ансамбъл „Медик“ към МУ – Пловдив, игри и викторини с награди книги и лакомства.

 

Лекари ще влязат в ролята на актьори и ще покажат как забавляват малките пациенти, за да ги предразположат и успокоят по време на лечението в клиниката. Междувременно учителите от Сдружение „Образование и здраве“, които помагат на децата пациенти да не изостават с уроците, докато са в болницата, ще организират детска работилница, чийто резултат ще бъде показан в края на празничната програма.

 

Всички деца, които искат покажат своя талант с пеене, рецитиране или друга сценична изява, могат да се включат в програмата в специалния раздел „Сцената е Ваша“. Допълнителна информация, вкл. и за сценични изяви, е публикувана в създадено за благотворителния концерт събитие във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2350046251874253/

 

В провеждането на благотворителното събитие ще се включат и доброволци от БЧК в Пловдив. Урни за дарения в полза на кампанията „Най-доброто за нашите деца“ ще бъдат разположени около сцената на събитието.

 

Информация за мащабността на дарителската инициатива освен на място от лекарите педиатри, може да се получи от сайта на кампанията: www.child.unihosp.com, от страницата www.facebook.com/childunihosp и от сайта www.dmsbg.com. Дарения могат да се направят и с дарителски SMS с текст на латиница DMS KLINIKA на номер 17 777 (за абонати на Telenor, Vivacom и A1), цената на 1 SMS е 1 лв. Има възможност и за абонаментни дарения от 2 и 5 лв., както и банкова сметка на кампанията:

 

УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД - Пловдив

IBAN: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66

 

Кампанията за набиране на средства за построяване на нов детски и онкохематологичен корпус ще представи проф. д-р Иван Иванов. В новия корпус, който ще има топла връзка към  Хирургичния блок – База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, от старите си сгради ще се преместят Клиниката по педиатрия, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

 

Всички други клинични звена, намиращи в Хирургичния блок, ще бъдат на разположение на пациентите от трите клиники. Детско спешно отделение също ще се премести, осигурявайки бърз достъп до всички жизненоважни структури на болницата.

 

В момента трите клиники се намират в База 1 на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Васил Априлов“ №15А, в рушащи се необратимо стари сгради, които е невъзможно да бъдат реконструирани и обновени.

Коментари

декември 2019

ПВСЧПСН
      
     

Събития