Новини - България

Канят феновете на „Игра на тронове“ в София да дарят кръв
Прочетена: 68 пъти

Българският Червен Кръст, Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Park Center Sofia подкрепят НВО България и канят феновете на „Игра на тронове“ да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, като дарят кръв.

 

Кръводарителската акция ще се проведе  на 28 и 29 март 2019 г. между 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia /бул. „Арсеналски“ 2/

 

Акцията е част от глобална кампания на HBO, която се провежда през месец март в различни градове в САЩ и Европа и е подкрепена от националните дружества на Червения кръст. “Героите от „Игра на тронове“ проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, феновете ще могат да дарят кръв в името на хуманната кауза – спасяване на човешки живот”, казват организаторите. Те се обръщат не само към любителите на поредицата, но и към феновете на доброто, с апел да се включат в тази инициатива и да станат редовни кръводарители.

 

От БЧК добавят, че докато проливането на кръв за домогване до Железния трон е история от света на Вестерос, то недостигът й за различни животоспасяващи интервенции е реален проблем в световен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители, припомнят от Червенокръстката организация.

 

Акцията има специална страница hbogo.bg/lp/bleedforthethrone и Facebook страница “КРЪВ ЗА ТРОНА“. Кандидат-кръводарителите могат да се информират как да се подготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития