Медицина на бъдещето -

Израелски учени: До 1 година ще имаме лекарство срещу рак
Прочетена: 367 пъти
Снимка: Pixabay.com

Екип от израелски учени съобщава, че в рамките на една година ще имат първото „лекaрство, което може да излекува напълно“ рак, съобщава сайтът Наука OFFNews като се позовава на The Jerusalem Post в понеделник. Според изследователите лечението ще бъде кратко, евтино, ефективно и няма да има никакви странични ефекти, а ако има такива - те ще са минимални.

 

„Убедени сме, че ще предложим за една година пълно излекуване на рака“, отбелязва Дан Аридор, председател на борда на Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi).

 

"Лечението на рака ще бъде ефективно още от първия ден, ще продължи няколко седмици и няма да има никакви или минимални странични ефекти при много по-ниски разходи, отколкото повечето други лечения на пазара", казва Аридор.

 

Биофармацевтичната компания AEBi е основана през 2000 г. от научния парк Kiryat Weizmann в Нес Циона, Израел. Тя се занимава с откриване и разработване на терапевтични пептиди. Разработваното от учените лекарство се нарича MuTaTo (multi-target toxin - мултитаргетен токсин).

Коментари

април 2020

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития