Новини - България

И Етичната комисия на БЛС подхваща медицинския ДАНС
Прочетена: 134 пъти
Снимка: Pixabay.com

Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) има основание да се самосезира за това, което се случва в Изпълнителна агенция "Медицински одит" (ИАМО) и ще се събере, за да обсъди създалата се ситуация в най-скоро време. Това каза пред Redmedia председателят на комисията д-р Юлия Бянкова. Тя бе категорична, че реакция от страна на комисията ще има, а решенията й ще бъдат обявени след като темата се обсъди на заседание.

 

"Ще действаме според правомощията, които ни дава уставът на БЛС и в съответствие с Етичния кодекс на нашата организация", каза д-р Бянкова и увери, че обществото в най-кратък срок ще бъде информирано за резултатите от обсъжднията и решенията на Етичната комисия.   

 

Припомняме - вчера прокуратурата обяви, че е образувано наказателно производство за престъпления по служба в медицинския ДАНС, свързани с прикриване на смъртни случаи и разпъване на чадър над болници и лекари. Говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, съобщи, че се е запознала с общо 608 преписки, създадени по сигнали на граждани. Сред тях са и за смърт на 11-има пациенти.

 

В резултата на образуваното производство здравният министър Кирил Ананиев отстрани временно от поста директорът на ИАМО проф. Златица Петрова.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2020

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития