Новини - България

Грипната епидемия се разраства
Прочетена: 66 пъти
Снимка: Pixabay.com

От днес, 24 януари, Регионална здравна инспекция – Велико Търново обявява грипна епидемия на територията на област Велико Търново, а Столичната РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град от понеделник, 27 януари.

 

Регионална здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово също от понеделник.

 

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

 

От Министерството на образованието и науката обявиха, че от понеделник 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София. Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

 

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил.

 

Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия.

 

В ДГ "Мир" в с. Дунавци, Видинска област, също не се провеждат занимания днес.

Коментари

септември 2020

ПВСЧПСН
 
    

Събития

Няма събития