Галерия - Видео

Филмът „Живо доказателство“ за борбата с Множествената склероза идва в България
Прочетена: 1054 пъти

Когато един млад мъж е диагностициран с едно от най-тежките и нелечими автоимунни заболявания, не му остава нищо друго, освен да търси начин за своето спасение. Така започва историята на канадския филмов продуцент и режисьор Мат Ембри, диагностициран с Множествена склероза едва 19-годишен през 1995 г.

 

Днес Мат Ембри е един от хората, благодарение на които, хиляди пациенти с МС по целия свят, намират надежда за пълноценен и щастлив живот. Вече повече от 20 години, той живее без симптомите на своето заболяване, без да приема никакви медикаменти. Неговата формула за здраве е комбинация от стриктен режим на хранене, сън и физически упражнения.

 

В края на месец май канадецът пристига в България, за да представи за първи път в Европа документалния си филм “Живо доказателство”. Продукцията е посветена на борбата му с Множествената склероза. Посещението му е по покана на Фондация “МС – Мога сам” и във връзка с Международния ден на Множествената склероза.

 

Филмът проследява пътя на Мат и неговия баща, от Англия до Айова, в търсене на отговори от най-добрите специалисти относно възможностите за лечение на МС. Вместо това откриват противоречия и дори твърдения за конфликт на интереси между големите фармацевтични компании, благотворителните организации и лекуващите невролози.

 

Премиерната прожекция на филма ще бъде на 26 май в кино „Люмиер“ в София. По време на престоя на Мат Ембри в България от 26 до 31 май са предвидили поредица от прожекции на неговия филм в София и в Пловдив, както и лични срещи с него.

 

Трейлърът на филма можете да видите ТУК.

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития