Новини - България

Доставят модерен рентген и нова апаратура за 130 години ВМА-Пловдив
Прочетена: 39 пъти
Снимки: ВМА

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия (ВМА), отбеляза 130 години от създаването си. През годините Военна болница-Пловдив е преминала през различни изпитания – участвала е в три войни, местена и преструктурирана е няколко пъти поради различни обстоятелства - закривана е и отново откривана, опожарявана, надстроявана, сменяла различни наименования. Днес, въпреки предизвикателствата, тя успява да задържи водещите си позиции в региона.

 

Началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски подчерта, че въпреки трудната конкурентна среда, в която се намира, МБАЛ-Пловдив успява да задържи позициите си. Доказателство за това са не само ръстът на пациентите за изминалата година, но и интересът на лекари и специализанти, които през последните месеци са се присъединили към колектива на болницата.

 

През тази година се предвижда закупуване на нов модерен рентген за лечебното заведение. Още в началото на март болницата ще получи и нови стерилизатори. Планирано е да бъде доставена и нова реанимационна апаратура.

 

По случай 130-тата годишнина са наградени и служители на МБАЛ-Пловдив за дългогодишната им служба и висок професионализъм.

Коментари

май 2019

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития