Новини - България

Документацията за строежа на детската болница е за предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки
Прочетена: 75 пъти
Снимка: Pixabay.com

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил днес в Агенцията по обществени поръчки (АОП) за осъществяване на предварителен контрол документацията на обществената поръчка за изграждането на националната детска болница. Това се налага поради значимостта и мащаба на проекта, чиято прогнозната стойност е до 100 млн. лв. с ДДС, съобщават от здравно министерство.


Очакванията на Министерството на здравеопазването са Агенцията по обществени поръчки да се произнесе в рамките на настоящия месец. Веднага след това ще бъде обявена и самата процедура за избор на изпълнител на инженеринга.

 

Документацията за изграждането на педиатричната болница е изготвена от назначена със заповед на министъра работна група, чиято задача беше да подготви стартирането на обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“. В работната група взеха участие изтъкнати специалисти от всички области на медицината.

 

Така в края на лятото може да бъде избран изпълнител за изграждане на детската болница, ако няма обжалвания на процедурата.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития