Събития -

януари 2018

ПВСЧПСН
    
17 януари
Сряда
Дискусионен форум „Акушерката – подценената професия“
Зала "Европа", КНСБ
гр. София
11:30 - 14:00 ч.

На 17.01.2017 г., сряда, от 11:30 ч. в зала „Европа“ в сградата на КНСБ (пл. „Македония“ 1) ще се проведе дискусионен форум на тема: „Акушерката – подценената професия“. Той се организира от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) във връзка с  Деня на родилната помощ, който по традиция се отбелязва на 21 януари.

 

Участие ще вземат акушерки от цялата страна и родилки, които ще споделят своя опит. Поканени са представители на   Министерство на здравеопазването, Комисията по здравеопазване в парламента, Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Медицинската федерация към КТ "Подкрепа", пациентски организации, медицински специалисти в областта на акушерството и гинекологията.   

 

В дискусията, която ще започне в 13:00 ч., ще бъдат обсъдени исканията на акушерките за законови промени и нови регламенти за практикуване на акушерската професия, които ще дадат възможност за повече самостоятелни дейности в болничната помощ, възможности за самостоятелна практика в извънболничната помощ с цел осигуряване на качествени акушерски грижи за жените във всички възрасти. Приетите искания ще бъдат изпратени до институциите.