Новини - България

Деца засаждат 200 коледни елхи за по-чист въздух
Прочетена: 49 пъти

Деца от над 50 детски градини в София, Пловдив, Варна и Бургас, заедно със свои връстници от 20 Центъра за настаняване от семеен тип, ще засадят над 200 коледни елхи. Така те ще „заредят“ планетата с кислород, достатъчен за 18 души на дневна база. Тези дръвчета имат още едно качество – премахват прах и полени от въздуха. А животът им може да бъде доста дълъг - най-старата елха в Англия е на 163 години и се намира в Wrest Park, Бедфордшир.

 

Благотворителната акция на децата е организирана от Duracell България. Розовият заек, символ на компанията, ще обиколи до края на месеца децата от 50 детски градини и 20 Центъра за деца без родителска грижа и ще им подари коледни елхи. Всяка от тях малчуганите ще засадят след празниците и така ще се погрижат за една по-чиста Земя. Освен това всяко едно от децата има специална мисия – да събере колкото може повече използвани батерии, които да оставя в специално направени за целта контейнери. За всяка непотребна батерия Розовият заек ще прибавя по една светлинка на елхата им.

 

От компанията обясняват, че благотворителната акция е свързана с мръсния въздух, който вдишваме всеки ден и последиците от него. Лекарите все по-често алармират, че фините прахови частици са пряко свързани с болести като инфаркт, инсулт, астма, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Мръсният въздух вече се свързва и с преждевременни раждания, както и с новородени с поднормено тегло.

Коментари

април 2020

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития