Новини - България

Деца с онхомеатологични заболявания грабнаха 26 медала от Игрите на победителите в Москва
Прочетена: 74 пъти
Снимка: Pixabay.com

За седма поредна година деца и юноши с онкохематологични заболявания от цяла България, на възраст от 9 до 16 години взеха участие в тазгодишните Игри на победителите, съобщават от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Форматът се организира за 10-ти път и се проведе в Москва. И през настоящата година участието на българския отбор на игрите се осъществява благодарение на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания".Представителите на България спечелиха 9 златни, 8 сребърни и 9 бронзови медала в спортните дисциплини тенис на маса, плуване, стрелба, шах, футбол и др.При посрещането на децата на летище "София" председателят на ДАЗД - д-р Елеонора Лилова, подари на всички по една книга с безценните съкровища на България и каза: 

 

"Мили деца, Вие сте победителите! Гордеем се с несломимия Ви боен дух. Не е случаен фактът, че именно Вие сте състезателите, които представят родината ни на престижното международно състезание - Игри на победителите. Подарете постиженията и обичта си на родителите, приятелите и родината. На добър час, мили българчета!"

 

***

Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" (СДОХЗ) е организация, създадена от родители на деца с онкохематологични заболявания, техни близки и съмишленици. Регистрирано е през 2010. Притежава лиценз за предоставяне на социални услуги за деца, издаден от Държавната агенция за закрила на детето. Пълноправен член е на Международната конфедерация на организации на родители на деца с рак - CCI, обединяваща 181 организации от 90 държави.

Коментари

октомври 2019

ПВСЧПСН
 
   

Събития

Няма събития