Галерия - Видео

Dear EMA…hope I see you soon! Yours Sofia
Прочетена: 255 пъти

„Dear ЕМА…

Така започва видео посланието на страната ни, подготвено за кандидатурата на България за домакинство на седалището на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). То е с дължина от 3 минути и 33 секунди. Изработено е изцяло на английски, тъй като е предназначено за чужда аудитория, т.е. за гласуващите и взимащите решение къде да разположат агенцията след напускането на Европейския съюз (ЕС) от страна на Великобритания.

 

Видеото представлява своеобразно писмо от София до евроагенцията, което показва някои от природните забележителности и културно-исторически обекти на България. Разказва и за София, като се отбелязва, че столицата ни се е казвала Сердика, което означавало „сърце“, а видеото завършва с обръщението:

„Помни едно – домът е там, където е сърцето“.

Във видеото са показани и чужденци, които обясняват за избора си да живеят и работят в България.

 

Разказва се за София тех парк, като високотехнологичен център, в който ще се намира седалището на ЕМА. Не се пропуска и предимството на страната ни по отношение на достъпността до високоскоростни свободни Wi-Fi зони.

 

Последният кадър на видеото пък изписва текста

„…hope I see you soon! Yours Sofia

На сайта на кандидатурата на България за домакинство е качен и клипът, в който световноизвестните актьори Салма Хайек, Антонио Бандерас, Ейдриън Броуди, Джейсън Стейтън и Силвестър Сталоун рекламират страната ни.

 

Официалният сайт на кандидатурата на България за домакинство на ЕМА е: www.ema-sofia.eu

Коментари

юли 2018

ПВСЧПСН
      
     

Събития