Събития -

февруари 2019

ПВСЧПСН
    
   
14 февруари
Четвъртък
Даряват 5 апарата за прецизни вливания на Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“
гр. Пловдив
гр. Пловдив
12:00 - 13:00 ч.

На 14.02.2019 г., четвъртък, от 12:00 ч. ще се състои официалното връчване на дарение от 2 инфузомата и 3 перфузора – високотехнологични апарати за вливане на разтвори, на Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ (бул. „Пещерско шосе“ №66, ет. 10). Стойността на апаратите е приблизително 16 хил. лева.

 

От тази сума 4800 лева са събрани от ученици от ОУ „Княз Александър I“, които ги дариха на Игнажден, 20 декември 2018 г. Децата са събрали средствата по време на благотворителен коледен базар. Всяка година децата даряват събраните средства за различни каузи. Миналата година са зарадвали отделението по детска онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“.

 

Над 5 хиляди лева събра през м. декември 2018 г. и благотворителен търг, организиран от Медицински университет - Пловдив, Обединението на жените социалистки - район Централен и Младежката организация на БСП в града. Свои картини за търга в полза на Клиниката по детска хиругия дариха 10 пловдивски художници: Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов, Иван Поповски – Джовани и Вихра Григорова.

 

Към събраните до момента 10 хил. лева, компанията „Б. Браун България“, доставчик на продукти за здравеопазването, добавя дарение от 6 хил. лева под формата на апаратура и така уредите за прецизни вливания на разтвори стават общо 5 – 2 инфузомата и 3 перфузора.

 

„Доброто и любовта побеждават“, около това мото в Деня на влюбените се обединяват и дарителите, и персонала на клиниката и пациентите, сподели началникът на Клиниката по детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова.