Новини - България

Даренията към "Майчин дом" за справяне с COVID-19 продължават
Прочетена: 36 пъти
Снимка: Майчин дом

Нова вълна от дарения за справяне с COVID-19 постъпиха  в Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“. От лечебното заведение благодарят на всички дарители за подкрепата към болницата и екипите, които поемат потока от бременни, родилки и пациенти с неотложни гинекологични и онкогинекологични процедури на първа линия в лечебното заведение.

 

„Майчин дом“ получи предпазни средства и подкрепа от Български лекарски съюз и кампанията "За героите в бяло", с които ще се обезпечи работата на медиците.

 

Фондация „Лъчезар Цоцорков“ също изказа своята подкрепа като предостави маски за многократна употреба, защитни шлемове, гащеризони, бързи тестове за COVID-19 и спирт.

 

Фирма „Каралина 89“ предостави безвъзмездно предпазни маски FFP3, ръкавици, еднократни предпазни маски, дезинфектант.

 

Своята подкрепа оказаха редица физически лица. Искър Искров и Пола Найденова дариха на болницата 1 000 броя защитни маски за многократна употреба, 200 броя защитни костюми за многократна употреба, както и парична сума в размер на 40 000 лева. Дарението е предназначено за закупуване на предпазни маски, защитни облекла и дезинфектанти за Клиника по неонатология и Родилна клиника.

 

„Майчин дом“ сърдечно благодари на всеки един от своите дарители. Защитата на екипите и пациентите на болницата е приоритет в работата на лечебното заведение. В настоящата обстановка на разпространение на COVID-19 за нас е от изключително значение да осигурим работата на медицинския персонал с необходимите предпазни средства, за да гарантираме здравето и сигурността както на нашите пациенти, така и на екипите на болницата и да продължим да предоставяме качествена медицинска услуга, лечение и диагностика в майчиното и женско здраве", споделят от болницата.

Коментари

октомври 2020

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития