Новини - България

Даниела Дариткова: Инвестициите в здравеопазването са инвестиции в бъдещето на нацията
Прочетена: 85 пъти

Инвестициите в здравеопазването са инвестиции в бъдещето на нацията. Това каза председателят на парламентарната комисия по здравеопазването д-р Даниела Дариткова по време на Седмия национален бизнес форум фарма Бъдещето на здравната система – Хоризонт 2030“, който се организира от сп. „Мениджър“ и е под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание. Тя бе модератор на първия панел на форума на тема „На прага на промяна - цели, приоритети и реалните възможности за изпълнението им - отворена експертна дискусия“.

 

Д-р Дариткова припомни, че сега действащата здравна стратегия е до 2020 г. и скоро ще започне подготовката на новият програмен документ – Национална здравна стратегия до 2030 г. По думите й днешният форум дава възможност да се чуят различни мнения, които ще бъдат в помощ на институциите при подготовката на новият документ.

 

„Устойчиво развитие на здравната система може да се постигне само тогава когато решенията са в резултат на диалог и консенсус“, каза д-р Дариткова.

 

Тя добави, че само, когато решенията се вземат при наличие на консенсус, само тогава ще имаме стратегия, която ще даде възможност след 10 години да отчетем, че сме постигнали успех в здравеопазването.

 

Форумът се организира с подкрепата на GlaxoSmithKline, Astellas, Sanofi. Комуникационен партньор е PR Play, а медийни партньори са БТА, bTV, Dir.bg, Redmedia.bg.

Коментари

април 2020

ПВСЧПСН
  
   

Събития

Няма събития