Новини - България

Д-р Николай Шарков: Възрастните хора ще имат безплатни протези
Прочетена: 837 пъти
Снимка: Pixabay.com

"От 1 септември всички български граждани на възраст между 65 и 69 г. ще имат право на безплатни тотални протези, това е четвъртатата дейност, за която настоявахме и се борихме дълго време."

 

Това заяви пред Redmedia председателят на  Българския зъболекарски съюз (БЗС) д-р Николай Шарков. По неговите думи усилията на съсловната организация на лекарите по дентална медицина са били насочени именно в тази посока, за да бъдат задоволени реалните потребности на хората от третата възраст и те да не бъдат дискриминирани и оставени без толкова необходимото им дентално ортопедично лечение.

 

Д-р Шарков увери, че БЗС и занапред ще продължава да развива дейността си, като участва активно в създаването на здравни политики, адекватни на нуждите на българските граждани от всички възрастови групи. Като пример той даде програмата за детското орално здраве, която е утвърдена и ще действа до 2020 г. Очаква се да бъдат определени и разписани конкретните параметри в нея, по които ще работят денталните лекари през тази година.

 

Невена ПОПОВА   

Коментари

август 2018

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития