Новини - България

COVID-19 в България: 498 заболели и 34 излекувани
Прочетена: 163 пъти
Снимка: Министерски съвет

Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 в България е 498. През последното денонощие са регистрирани 21 нови случая. Това обяви на редовния сутрешен брифинг председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Враца е новата област, в която е регистриран вирусът. От всички заразени 173 души са в хоспитализирани като 20 са в интензивните отделения и клиники.

 

Запоследното денонощие новодиагностицираните в София са осем, в Бургас и Пазарджик са по два. В Добрич с COVID-19 е открит при бебе на една година с ларингит, чиито родители са също с доказан коронавирус. Във Варна, Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Сливен, Стара Загора са регистрирани по един случай на вируса.

 

Засегнатите от COVID-19 представители на медицинския персонал са 23. Излекувани са 34 души - 22 мъже и 12 жени.

 

Вчера в 16:30 ч. в болница е приет мъж на 49 г. с типична клинична картина за коронавируса, интубиран е, но в 21 ч. е починал. Очакват се резултатите от изследването му, но по клинични и параклинични белези пациентът е силно суспектен за COVID-19. 

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития