Новини - България

COVID-19 у нас: Осем нови случая, 51 излекувани, пада 14-дневната карантина за страни от ЕС
Прочетена: 144 пъти
Снимка: Министерски съвет

Новооткритите случаи на инфектирани с COVID-19 в България за последните 24 часа са осем. Общият брой на заразените става 2485. Това обяви главният държавен здравен здравен инспектори член на Националния оперативен щаб доц. д-р Ангел Кунчев. Новите случаи са разпределени по области както следва: София - 5, Пазарджик - 2, Видин - 1.

 

През последното денонощие не са регистрирани случаи на инфектирани нито сред медицинския персонал, нито сред децата. 

 

Излекуваните през последните 24 часа са 51 души, като общият им брой достигна 1015 души.

 

Общият брой на починалите става 136. В рамките на денонощието са регистрирани два смъртни случая - мъж и жена на по 91-годишна възраст. Те са от Дома за стари хора в Кула и са починали в МБАЛ Лом.

 

"На база на данните, които имаме от Европейския център за контрол на болестите в Стокхолм, решението е да премахнем въвеждането на 14-дневна карантина за пристигащите български и чуждестранни граждани от страните от Европейския съюз, плюс Сърбия и Северна Македония, но да остане 14-дневната карантина за осемте страни, които имат най-висока заболяемост за последните 2 седмици в Европа. Това са Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия. За тези страни все още ще остане налагането на 14-дневна карантина при завръщане от тях", каза доц. Кунчев.

Коментари

октомври 2020

ПВСЧПСН
   
 

Събития