Новини - България

COVID-19 у нас: 522 болни, 18 починали, 37 излекувани
Прочетена: 117 пъти
Снимка: Министерски съвет

24 нови случая на COVID-19 са регистрирани в България в рамките на последното денонощие - 13 в Софив, в Бургас - един, Стара Загора - трима, Перник - двама, Сливен - двама, Пловдив - един, Кърджали - един. Така общият брой на заразените в страната става 522. Това обяви на сутрешния брифинг в Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб и началник на Военномедицинска академия (ВМА) ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

 

От всички заболели мъжете са 299 (57% от всички случаи), а жените 223 (43%). Най-младият пациент е на една година, а най-възрастният на 86. Средната възраст на заболелите е 46,5 г.  Засегнатите от вируса представители на медицинския персонал са 23 души.

 

Сред служителите на МВР има деветима души с COVID-19 като нито един от тях не е хоспитализиран. От редиците на армията заразените са двама - единият е по-тежък и е интубиран в болница в Пловдив, а другият е на мисия в Румъния и е в инфекциозна клиника там. Двама военни със съмнения за коронавируса  са върнати от мисия в Косово, но резултатите им са отрицателни.

 

Общият брой на излекуваните в България са 37 (23 мъже и 14 жени) като последните трима от тях са от вчера.

 

В рамките на вчерашния ден починалите са четирима, като така общият им брой става 18. Средната възраст на починалите е 45 г.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития