Новини - В медиите

bTV: Наркотици от лекарства: Фармацевтите и МВР сключиха споразумение да докладват за съмнителни купувачи
Прочетена: 49 пъти
Снимка: Pixabay.com

Фармацевтите ще информират полицията, ако се усъмнят, че човек купува лекарства не, защото е болен, а защото си прави наркотици вкъщи, съобщава bTV. Информацията между фармацевти и полиция ще се обменя на базата на сключено преди дни споразумение. Анонимността на подателя се гарантира.

 

В указанията как аптекарите да действат при съмнителен случай има описание на профила на извършителите. Най-често това са лица между 18 и 30-годишна възраст. Купуват много лекарства, съдържащи конкретни съставки. Поведението им е параноично и различно от нормалното. Имат стремеж за бързо напускане на обекта.

 

Рецептите масово се взимат от интернет. Голяма част от необходимите лекарствата се продават свободно, не са по лекарско предписание. В домашни условия след химичната им преработка се правят наркотични вещества не само за собствена употреба, но и за продажба, допълва медията.

 

Аптеките ще събират и предават информацията по определен ред и при запазване на анонимността им. Дейността няма да е задължителна, а ще се върши доброволно.

Коментари

септември 2020

ПВСЧПСН
 
    

Събития