Новини - България

Борисов към Ананиев: Ако и на теб ти спрем заплатата от февруари и ти ще си недоволен
Прочетена: 305 пъти
Снимка: Pixabay.com

"Не може близо 5 милиарда лева да сме дали за здравеопазване и да има хора, които недоволстват!" 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерски съвет, цитиран от БНТ. Министър-председателят възложи на здравния министър Кирил Ананиев да се заеме с проблема и протестиращите болнични служители в Ловеч и Враца да си получават заплатите, като едновременно с това се правят реформи.

 

„И едновременно правете реформи и обяснявайте, че не може да се краде и да се източват болниците. Това трябва да приключи. Не може след над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година и близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и да излязат трима санитари и да кажат, че не са си получавали заплатите. Такива пари в историята си България никога не е отделяла за здравеопазване. Не може с над половин милиард повече да сме дали от миналата година и да недоволстват", каза премиерът, обръщайки се към здравния министър.  

   

„Как да обясним на жената от февруари, която не си е получила заплатата, че сме дали повече от половин милиард повече в тази сфера. За мен е важно да си получават заплатите", допълни още Бойко Борисов.  

 

Здравният министър посочи, че само болниците в Ловеч и Враца са недоволни от бюджета на здравната каса за тази година и че това са двете лечебни заведения, които са водени към фалит през изминалите 13 години. Министърът обясни, че болниците получават пари всеки месец, но имат много запори и министерството всеки ден води разговори с кредиторите за вдигането им, за да продължат тези лечебни заведения да функционират.

 

"Ако и на теб ти спрем заплатата от февруари и ти ще си недоволен. Затова направете така, че хората да си получават заплатите - намерете такъв инструмент и след това стабилизирайте и ги реформирайте", каза министър-председателят.      

Коментари

август 2018

ПВСЧПСН
  
  

Събития