Новини - България

Борисов инспектира две клиники в „Св. Георги“ в Пловдив
Прочетена: 112 пъти
Снимки: Правителствена информационна служба

Министър-председателят Бойко Борисов направи инспекция на обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, съобщават от правителствената информационна служба.

 

С инвестициите клиниката по нервни болести получава възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури ще работят по-ефективно. В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение. Министерството на здравеопазването е отпуснало 3 млн. лева за ремонта на лечебното заведение и закупуване на техника в периода 2015-2018 г.

 

Премиерът Борисов отбеляза като добър пример университетската болница за начина, по който управлява средствата си. Той подчерта, че за тази година правителството е отделило 4,7 млрд. лева за здравеопазване и посочи, че при тези суми за сектора всички лекари и медицински сестри трябва получават заплатите си навреме, визирайки казусите в Ловеч и Враца.

Коментари

септември 2019

ПВСЧПСН
      
      

Събития

Няма събития