Новини - България

Болницата в Ловеч спира работа
Прочетена: 129 пъти
Снимка: Pixabay.com

От утре Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ)  "Проф.д-р Параскев Стоянов" в Ловеч спира работа. Поради невъзможността на лечебното заведение да предоставя медицински услуги, неговият персонал днес разпространи декларация до премиера, здравния министър, парламентарната здравна комисия, националния омбудсман, съсловните организации на лекарите и професионалистите по здравни грижи и местната власт. Липса на лекарства, в това число и жизнено важни, липса на консумативи и средства за закупуване на кислород са причините ловешките медици да преустановят дейността си, се посочва в декларацията.

 

"Горепосочените действия са продиктувани от обстоятелството, че не сме в състояние да предоставим качествена квалифицирана и адекватна помощ по отношение на лечението на пациентите и поради липсата на лекарства, консумативи и медикаменти се застрашава животът и здравето на пациентите от Ловеч и региона“, се казва в документа.

 

Медиците призововат отговорните институции да предприемат спешни адекватни мерки по отношение финансирането на лечебното заведение - изплащане на дължимите суми към доставчици и на неразплатените към този момент дължими трудови възнаграждения на персонала за последните три месеца.   

Коментари

януари 2019

ПВСЧПСН
 
   

Събития