Новини - България

Близо 130 000 лв. са постъпилите дарения по кампанията „За героите в бяло“
Прочетена: 184 пъти
Снимки:БЛС

Осем дни след старта на Националната кампания на Български лекарски съюз (БЛС) „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ по сметката има постъпили дарения в размер на 129 288.50. лева, съобщават от съсловната организация. Освен това в централата на БЛС са получени и материални дарения: маски, очила, защитни облекла за еднократна употреба и др.

 

Общо днес до редица от Регионалните лекарски колегии на БЛС в страната са разпратени както следва: маски за еднократна употреба – 1150 бр, трислойни маски за многократна употреба – 3200 бр., маски за многократна употреба с активен въглен – 445 бр., защитни очила – 340 бр., защитни облекла за еднократна употреба - 250 бр., ръкавици – 9500 бр.

 

Пратките са изпратени до структурите в Бургас, Варна, В. Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник. Местните организации ще преразпределят и насочат маските за еднократна и многократна употреба, ръкавиците, очилата и защитните облекла за еднократна употреба към най-нуждаещите се лекари и медицински специалисти в съответните области.

 

Разпределянето на личните предпазни средства към „героите в бяло“ ще продължи и в следващите дни.

 

Всеки желаещ да подкрепи кампанията, зад която застана футболистът Димитър Бербатов, и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

 

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

 

Желаещите да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития