Новини - България

Безплатно измерване на ръста на децата в пловдивската педиатрия
Прочетена: 42 пъти
Снимка: Pixabay.com

От днес до 11 ноември в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ ще се провежда безплатно измерване на ръста на деца от 1 до 18 години, съобщиха от лечебното заведение. Измерването е част от кампанията „GROWINFORM“ и ще се провежда от  9:00 до 12:00 ч. в специализиран кабинет на първия етаж в клиниката, която се намира на бул. „Васил Априлов“ №15А. 

 

Тези деца, при които се регистрират отклонения от нормите за съответната възраст, ще бъдат консултирани с детски ендокринолог, отново безплатно. Организаторите уточняват, че е добре родителите да вземат предварително от личния лекар на детето си данните от предишни измервания през годините. Не е необходимо  да  носят направления. Безплатните консултации ще се извършват от лекари - детски ендокринолози от Отделението по ендокринология на Клиниката по педиатрия и техни колеги от Варна. Предвидени са и беседи с родителите за проблемите с растежа.

 

GROWINFORM е кампания на Варненското дружество по детска ендокринология за ранно откриване и навременно лечение на състояния свързани с проблемен растеж. Първоначално стартирала като регионална, кампанията вече е прераснала в национална и до момента е преминала успешно през големите градове в Източна и Централна Северна България. Около 50% от прегледаните деца са с някакъв проблем – свързан само с ръста или съчетан и с други нарушения, коментират детските ендокринолози от УМБАЛ „Свети Георги“.

Коментари

април 2019

ПВСЧПСН
     

Събития