Новини - България

Безплатен билет за олимпийските квалификации по волейбол срещу кръводаряване
Прочетена: 59 пъти
Снимка: Pixabay.com

Българската федерация по волейбол и кръвният център във Варна организират ден на благотворително кръводаряване. Първите 40, включили се в кампанията, ще получат билет за мач на волейболните национали. Кампанията по кръводаряване ще стартира на 3 август (събота) от 9 до 14 часа в кръвния център във Варна (бул. "Цар Освободител" 100, в двора на Окръжна болница). Благотворителната инициатива ще продължи и от понеделник (3 август) до петък (9 август), деня на първия мач на България от олимпийската квалификация.

 

През седмицата работното време на Кръвния център е от 8 до 18 часа (с почивка за дезинфекция от 13 до 13:30 часа). От 9 до 11 август в Морската столица България има три битки за класиране на олимпийските игри в Токио догодина. Съперници на България за олимпийската квалификация са Египет, Пуерто Рико и Бразилия.

 

В първия си мач от надпреварата националите излизат срещу Египет на 9 август, а преди това в зала „Конгресна“ играе дебютната си среща олимпийският шампион Бразилия – срещу Пуерто Рико. Във втория си мач на 10 август българските национали се срещат с Пуерто Рико. Преди него бразилците играят с Египет. В последния двубой волейболистите на България се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия на 11 август. Трите мача на България са от 20:30 часа, а първите двубои в петък, събота и неделя са от 17 часа. Само победителят в квалификационния турнир получава квота за Токио 2020. Вторият в класирането ще има още една възможност на континентална квалификация, която ще бъде в началото на следващата година. 

Коментари