Новини - България

ARPharM е с нов Управителен съвет - д-р Красимира Чемишанска поема ръководството
Прочетена: 205 пъти
Снимка: Д-р Красимира Чемишанска

На редовно отчетно-изборно заседание на Общото събрание на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) бе избран нов състав на Управителния съвет (УС) на сдружението.

 

За председател на УС на ARPharM с двегодишен мандат е избрана д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Амджен България, а за заместник-председател д-р Светослав Ценов, директор за България, Румъния и Унгария на фармацевтична компания Astellas.

 

Останалите членове на УС на ARPharM са: д-р Лиза Бонадона (ГлаксоСмитКлайн), д-р Ана Цакова (Мерк), г-н Констатинос Папаянис (МСД), д-р Мила Елисеева (Пфайзер) и г-н Орелиен Бретон (Сервие).

 

От ARPharM информират, че новото ръководство на организацията ще продължи усилията в посока подобряване на достъпа на българските пациенти до качествено, съвременно и ефективно лекарствено лечение и ще си сътрудничи с всички държавни институции и пациентски организации за изготвянето на балансирани политики за подобряване на здравната система у нас.

***

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) е създадена през 1996 г. в гр. София като сдружение с нестопанска цел и вече повече от двадесет години обединява научноизследователски ориентирани фармацевтични компании от цял свят, работещи на българския пазар. Членове на ARPharM са 24 международни производители на лекарства, чиято основна дейност е да инвестират в развитието на нови лекарствени продукти, които спасяват или удължават човешкия живот, или значително подобряват качеството му. Асоциацията е асоцииран член на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации (EFPIA).

Коментари

август 2019

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития